ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
2/2021
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γιώργος Μεσσάρης: Μια νέα αρχή (Μέρος τέταρτο)

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2021 19:02

Το τετρακινητήριο τζετ, που θα μας πήγαινε στους Αντίποδες, είχε αρχίσει σιγά-σιγά να τροχιοδρομεί προς την αρχή του ενός διαδρόμου. Ήταν το πρώτο στάδιο της διαδικασίας απογείωσης.

Κοιτούσα έξω από το παράθυρο θέλοντας να απαθανατίσω όσες περισσότερες εικόνες μπορούσα από την Ελλάδα που άφηνα.

Στα γύρω καθίσματα οι Αγγλίδες προσκοπίνες είχαν στήσει πάρτι. Έλεγαν αστεία, γελούσαν, πείραζε η μία την άλλη.

Τα φωτάκια «Προσδεθείτε» και «Μη καπνίζετε» είχαν ανάψει. Ναι, να μην εκπλήττονται οι νεώτεροι, τότε επιτρεπόταν το κάπνισμα μέσα στα αεροπλάνα με εξαίρεση την ώρα της απογείωσης και προσγείωσης!


Περισσότερα...

 

Ευρυδίκη Λειβαδά: Περίοδος συνταρακτικών αποκαλύψεων, οργής και αηδίας

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 20 Φεβρουάριος 2021 19:36

Πόσο γρήγορα συντελείται η αποσύνθεση! Το «δίκαιο» της βίας, του εξαναγκασμού, της εκμετάλλευσης από τους εφήμερα «ισχυρούς», ακόμη και της σιωπής τών υπολογιστικά δισταζόντων όταν γνωρίζουν πως δίπλα τους κατάφωρα παραβιάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, φανερώνουν την ηθική ποιότητα και τον εκτραχηλισμό αυτών των ολίγων –θέλω να πιστεύω-, των «μεγάλων» επωνύμων, ή και των «μικρών» άσημων. Εν προκειμένω θα σταθώ στους πρώτους. Αυτούς τους «μεγάλους» επώνυμους, που από είδωλα κοντινά, όλο και ξεμακραίνουν -με δική τους ευθύνη-, όλο και σβήνουν, όλο και διαλύονται μέσα στην ανυποληψία, μέχρι που θα κατασταθούν θολές, αηδιαστικές μορφές μιας παραλυμένης περιόδου.


Περισσότερα...

 

Ο «επικίνδυνος» Δ. Λιγνάδης στον καθρέφτη τους

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2021 16:21

Δεν θα είχε μεγάλη σημασία ό,τι και να έλεγαν τόσες μέρες μετά. Η σιωπή τους για την υπόθεση Λιγνάδη κράτησε πολύ, ήταν συνειδητή και εξέφρασε με τον πλέον προφανή τρόπο την στενή σχέση τους με τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου που αναγκάστηκε να παραιτηθεί μέσα στη δίνη του #metoo και κάτω από το βάρος φοβερών καταγγελιών.

Στην αρχή η δικαιολογία ήταν ότι δεν έγινε κάποια επώνυμη αναφορά και επομένως δεν υπήρχε ηθική υποχρέωση να τοποθετηθούν. Μετά ο Δ. Λιγνάδης έγινε στα ΜΜΕ «ο ηθοποιός


Περισσότερα...

 

Αντώνης Αργυρός: Φως-νερό-τηλέφωνο

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2021 16:30

Κάθε καλός μεσίτης της δεκαετίας του 60 φρόντιζε να διακηρύσσει ως ουσιώδη προσόντα για τα προς πώληση οικόπεδα του, στο Αττικό περιβάλλον.

Η Αθήνα του 1960 είχε γεμίσει φοβισμένους επαρχιώτες που έψαχναν μανιωδώς να βάλλουν το κεφάλι τους «κάτω από ένα κεραμίδι», αφού δεν είχα που να βάλλουν την φαμίλια τους στο κατεστραμμένο από τον πόλεμο χωριό τους.

Έτρεχαν οι υποψήφιοι μετανάστες-επαρχιώτες ν’ αποκτήσουν το οικοπεδάκι που ήταν εκτός σχεδίου μα μετά από λίγο μαζί με το αυθαίρετο το οικοπεδάκι έμπαινε τελικά στο σχέδιο πόλης.


Περισσότερα...

 

Γιώργος Μεσσάρης: Μια νέα αρχή –Μέρος τρίτο-

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2021 13:20

Περισσότερα...

 
 

Α. Αργυρός:ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 14 Φεβρουάριος 2021 19:32

 

Ο φάκελος που άνοιξε η Κεφαλλονίτισσα Σοφία Μπεκατόρου δεν είναι μια απλή δικαστική υπόθεση και δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίζεται σαν τέτοια. Ο φάκελος των σεξουαλικών κακοποιήσεων είναι ένα ντροπιαστικό φαινόμενο που τώρα που ξεχείλισε δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο είναι «τσουνάμι» τεραστίων διαστάσεων που οδηγεί σε ανατροπές και θα φέρει αρκετούς ενώπιον της Δικαιοσύνης. Οι Εισαγγελείς με περισσή προσοχή και ευθυκρισία ερευνούν το φαινόμενο και ελπίζουμε να οδηγήσουν τους «θύτες» ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το ζήτημα που έχει ανακύψει είναι τεράστιο. Είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η σεξουαλική παρενόχληση, ένα κοινωνικό φαινόμενο και μορφή έμφυλης βίας, που προσβάλλει την αξιοπρέπεια των θυμάτων, συνιστούσε επί μακρόν, στον χώρο εργασίας, μια αθέατη κατάσταση. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι μόνο θεμελιώδες δικαίωμα αυτή καθεαυτή, αλλά αποτελεί την ίδια τη βάση των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Η αξιοπρέπειά πέρα από αυτοτελές έννομο αγαθό, αποτελεί ταυτόχρονα και τον πυρήνα όλων των υπολοίπων εννόμων αγαθών από τον οποίο αυτά εκπορεύονται και βρίσκουν νομικό έρεισμα.


Περισσότερα...

 
 

Χρ. Χαραλαμπάκης: Ας μην ξύνει παλιές πληγές ο κ. Μπαμπινιώτης

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 14 Φεβρουάριος 2021 19:28

«Τώρα ξαναγυρίζω στη σιωπή μου. Παρακαλώ το Θεό, να μη με φέρει άλλη φορά σε παρόμοια ανάγκη να ξαναμιλήσω»

Είναι αναγκαίο να εκπονηθούν και άλλα λεξικά της σύγχρονης γλώσσας, γιατί κανένα λεξικό, όσο καλό και αν είναι, δεν μπορεί να καλύψει τον ανεξάντλητο θησαυρό της γλώσσας μας

Σε άρθρο του με τίτλο «Πικρές λεξικογραφικές αλήθειες», που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021, ο κ. Γ. Μπαμπινιώτης βγάζει την πίκρα του με αναλήθειες εκτιθέμενος δημοσίως για τρίτη φορά, καθώς επιμένει στον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι το Χρηστικό Λεξικό δεν ανήκει στην Ακαδημία Αθηνών (!), αλλά στον κ. Χαραλαμπάκη, ο οποίος μάλλον εξαπάτησε την Ακαδημία και τους 42 ακαδημαϊκούς της που


Περισσότερα...

 
 

Γεράσιμος Γαλανός: Δύο εικόνες από τον ιστορικό ναό της Παναγίας στον Ποταμό των Τυπαλδάτων

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 11 Φεβρουάριος 2021 13:59

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 258

leivada_banner copy.png