ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διαφήμιση
12/2020
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aναμένεται με ενδιαφέρον νέα δράση ΕΣΠΑ για προμήθεια θερμαντικών σωμάτων στα καταστήματα εστίασης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 02 Δεκέμβριος 2020 19:50

Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενημερώνει τα μέλη του ότι ως 5.000 ευρώ θα λάβουν οι επιχειρηματίες της εστίασης, ώστε να προμηθευτούν θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου.

Συγκεκριμένα, από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η δράση θα έχει συνολικό προϋπολογισμό 60 εκατομμύρια ευρώ, θα υλοποιηθεί μέσω ΕΣΠΑ και η δημόσια χρηματοδότηση θα καλύπτει μέρος του κόστους για την απόκτηση θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου οποιουδήποτε τύπου (υγραερίου, ηλεκτρική, φυσικού αερίου, πάνελ υπερύθρων, αλογόνου ή άλλο), αυτόνομη/μεμονωμένη, ή μέρος κινητού εξοπλισμού που φέρει ενσωματωμένο θερμαντικό σώμα εξωτερικού χώρου, τα οποία είναι/ήταν καινούργια και


Περισσότερα...

 

ΕΒΕΚΙ: Διευκρινίσεις για τη ρύθμιση επιταγών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 01 Δεκέμβριος 2020 20:07

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι το χρονικό διάστημα από 18.11.2020 έως και την 7.12.2020 δεν θα λαμβάνεται υπόψη, δηλαδή αναστέλλεται ο χρόνος για την εμφάνιση/ πληρωμή/ σφράγιση αξιογράφων.

Με το άρθρο 35 του Νόμου 4753/2020 (ΦΕΚ Α’ 227) προβλέπεται η αναστολή των προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών, συναλλαγματικών και γραμματίων σε διαταγή (με ημερομηνία πληρωμής από 18.11.2020 μέχρι 31.12.2020) κατά 75 ημέρες.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να αναστείλουν επιταγές πρέπει να συνδεθούν στην πλατφόρμα web banking και να δηλώσουν τις επιταγές που αναστέλλουν, είτε να επικοινωνήσουν με τα τραπεζικά ιδρύματα που τους εξυπηρετούν.


Περισσότερα...

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΣ ΤΙΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 01 Δεκέμβριος 2020 20:06

Οι νέοι γονείς που έχασαν την τρίμηνη προθεσμία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης, δηλαδή όσοι δημιούργησαν αίτηση μέχρι τις 26-11-2020, αλλά δεν την υπέβαλαν οριστικά και έληξε πριν την εν λόγω ημερομηνία η τρίμηνη προθεσμία υποβολής της, καθώς και όσοι από τους υποψήφιους δικαιούχους υπέβαλαν αίτηση και τους ζητήθηκε μέσω της εφαρμογής η προσκόμιση ως τις 26-11-2020 σε Κέντρο Κοινότητας συμπληρωματικών δικαιολογητικών, προκειμένου να διεξαχθεί ο έλεγχος και να οριστικοποιηθεί η υποβολή αίτησης και έχασαν την προθεσμία, θα πρέπει να προβούν στην υποβολή της έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 προκειμένου να τους χορηγηθεί το επίδομα.


Περισσότερα...

 

Παρατείνεται μέχρι 7 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το μεταφορικό ισοδύναμο

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 27 Νοέμβριος 2020 18:57

Παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης Μεταφορικού Ισοδυνάμου Επιχειρήσεων για το Α’ εξάμηνο του 2020.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη ύστερα από σχετικό αίτημα των νησιωτικών επιχειρήσεων που δοκιμάζονται από τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού, όπως οι επιχειρήσεις της Σάμου.

Παρόμοιο αίτημα υπέβαλαν και τα θεσμικά όργανα των επιχειρήσεων της Κρήτης που για πρώτη φορά συμμετέχουν στο μέτρο.

Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής


Περισσότερα...

 

ΕΒΕΚΙ: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 26 Νοέμβριος 2020 18:18

Κατόπιν αλλεπάλληλων μηνυμάτων από λογιστικά γραφεία τα οποία λόγω φόρτου εργασίας που επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο και από τις αιτήσεις για επιστρεπτέα προκαταβολή, αιτούμαστε να παραταθεί εκ νέου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης για την 1η φάση 2020 του Μεταφορικού Ισοδυνάμου κατά δύο ακόμη εβδομάδες.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος,

Σταύρος Σπαθής

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,26/11/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 
 

ΕΒΕΚΙ: Το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων και ο χρόνος εγγραφής για τις νεοφυείς επιχειρήσεις

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 26 Νοέμβριος 2020 18:15

Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενημερώνει ότι για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους μπορούν οι νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups), που πληρούν τα ειδικά κριτήρια επιλεξιμότητας, να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων και να ευνοηθούν από αυτό.

Ειδικότερα, οι εγγεγραμμένες νεοφυείς επιχειρήσεις θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε ειδικά προγράμματα κρατικών ενισχύσεων και παράλληλα θα απολαμβάνουν εθνικής και παγκόσμιας προβολής μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου, δυνητικά ικανής να προσελκύσει ιδιώτες επενδυτές, βραβεία και άλλες παροχές σε είδος. Υπενθυμίζεται ότι ειδικά για τα φυσικά – επενδυτικούς αγγέλους (angel investors) που επενδύουν σε νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν εγγραφεί στο Μητρώο, προβλέπεται η έκπτωση από το φορολογητέο τους εισόδημα ποσού ίσου με το 50% του κεφαλαίου που εισφέρουν.


Περισσότερα...

 
 

Διάθεση οκτώ πάγκων στην δημοτική Αγορά Αργοστολίου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2020 20:18

Ανακοινώνεται η διάθεση οκτώ (8) πάγκων στη Δημοτική Αγορά Αργοστολίου. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αίτηση στο Δήμο Αργοστολίου στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων που βρίσκεται στη διεύθυνση 21ης Μαΐου στο Αργοστόλι ή να αποστείλουν email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. έως και τις 14-12-2020 με συνημμένα τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1. Βεβαίωση εγγραφής στο μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας εφόσον υποχρεούται ειδάλλως έγγραφο από την ανωτέρω υπηρεσία ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις εγγραφής.


Περισσότερα...

 
 

EBEKI: Να σταματήσει ο αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά προβλήματα των επαγγελματιών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2020 20:02

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος με αφορμή μια επιστολή κατοίκου της Αγίας Ευφημίας. Δυστυχώς ορισμένοι εκμεταλλεύτηκαν την αγανάκτηση μιας κοπέλας σε απόγνωση, για να κάνουν πολιτικά παιχνίδια μη αναλογιζόμενοι τις συνέπειες των πράξεων τους.

Στη συνέχεια ακούσαμε μια ατυχή τοποθέτηση του Βουλευτή μας όπου ανέφερε ότι « ήδη 100 αιτούντες ανακάλεσαν τις αιτήσεις τους φοβούμενοι τις συνέπειες».

Προς αποκατάσταση της αλήθειας θέλουμε να ενημερώσουμε όσους καλοπροαίρετα εμπλέκονται στην υπόθεση, ότι οι εκατό ανακληθείσες αιτήσεις δεν ήταν από ασυνείδητους που καρπώνονται τις αποζημιώσεις, αλλά από επαγγελματίες που έπαθαν ζημιά στις επιχειρήσεις τους , υπέβαλλαν δηλώσεις που είχαν λάθη και κατόπιν οδηγίας της ΔΑΕΦΚ τις ακυρώσαν για να επανυποβληθούν ορθά.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 152

leivada_banner copy.png