ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΟΙΠΑ ΝΕΑ Θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Πότε ξεκινούν τα δρομολόγια και πόσο θα κοστίζουν
Διαφήμιση
11/2020
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Πότε ξεκινούν τα δρομολόγια και πόσο θα κοστίζουν

PDFΕκτύπωσηE-mail

Το δρομολόγιο θα εκτελείται μία φορά την εβδομάδα τους καλοκαιρινούς μήνες

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνει το πάγιο αίτημα Κυπρίων και Ελλήνων πολιτών για τη θαλάσσια σύνδεση Ελλάδος – Κύπρου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλη Δημητριάδη, στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός, με στόχο την έναρξη του ακτοπλοϊκού δρομολογίου το καλοκαίρι του 2021.


«Ο ανοιχτός ευρωπαϊκός διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου» δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης, προσθέτοντας πως αναμένονται κάποιες διευκρινίσεις ούτως ώστε να ολοκληρωθούν οι τελικοί όροι του διαγωνισμού.

Οι δαπάνες που έχουν περιληφθεί στον προϋπολογισμό του υφυπουργείου για το 2021 για τη θαλάσσια σύνδεση ανέρχονται σε 4,2 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας στην ουσία τους καλοκαιρινούς μήνες του 2021, όταν ξεκινήσει το δρομολόγιο, μέχρι το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται πως η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού έδωσε το πράσινο φως για την παραχώρηση κρατικής στήριξης για την πραγματοποίηση του δρομολογίου.

Το δρομολόγιο θα εκτελείται μία φορά την εβδομάδα τους καλοκαιρινούς μήνες (Μάιος – Σεπτέμβριος) και μία φορά κάθε δύο εβδομάδες τους χειμερινούς μήνες (Οκτώβριος – Απρίλιος), ενισχύοντας έτσι τη συνδεσιμότητα της Κύπρου με την ηπειρωτική Ευρώπη.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ακόμη ότι με την προκήρυξη του διαγωνισμού το υφυπουργείο θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των όρων του διαγωνισμού και του δρομολογίου. Υπενθυμίζεται πως για την τιμή του κομίστρου έχει επιβληθεί πλαφόν 50 ευρώ για μονή διαδρομή και 80 ευρώ μετ’ επιστροφής.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση, πέραν των οικονομικών ωφελημάτων κυρίως στον τουρισμό, αλλά και της διευκόλυνσης των πολιτών, έχει και στρατηγική σημασία, καθώς θα αναδείξει τους δεσμούς της Μεγαλονήσου με Ευρώπη και Ελλάδα.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ,22/11/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 

leivada_banner copy.png