ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Π. Καππάτος: Κίνητρα Σίτισης και Στέγασης Προσωπικού σε όλο το νομό Κεφαλλονιάς & Ιθάκης
Διαφήμιση
6/2021
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ



η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Π. Καππάτος: Κίνητρα Σίτισης και Στέγασης Προσωπικού σε όλο το νομό Κεφαλλονιάς & Ιθάκης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών 4735/2020, το οποίο περιέχει πολλές σημαντικές διατάξεις.

Κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, την 1η Οκτωβρίου, πρότεινα και έγινε δεκτό στην επόμενη συνεδρίαση να αφαιρεθεί το πληθυσμιακό όριο για την δυνατότητα παροχής δωρεάν σίτισης και στέγασης σε γιατρούς, εκπαιδευτικούς και σώματα ασφαλείας σε όλο το νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Ευχαριστώ τον Υφυπουργό κ. Λιβάνιο για την επεξεργασία και αποδοχή του αιτήματος που αφορά το Δήμο Αργοστολίου.

Δείτε την παρέμβασή μου εδώ: https://bit.ly/3dvCFBA


Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται επίσης:

•Παράταση με αναδρομική ισχύ στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και εξασφάλιση των εργαζομένων μέχρι το διαγωνισμό ΑΣΕΠ για την κάλυψη των θέσεων.

•Ρύθμιση για τη λειτουργία των κοιμητηρίων. Οι μη ενοριακοί ναοί των κοιμητηρίων περνούν στη διαχείριση των Μητροπόλεων. Δεν ισχύει ότι τα κοιμητήρια περνούν στις Μητροπόλεις, καθώς παραμένουν στη διαχείριση των Δήμων.

•Η δυνατότητα οι Δήμοι και η Περιφέρεια να προσλαμβάνουν χειριστές μηχανημάτων (προσωπικό ιδιωτικού δικαίου) για ορισμένο χρονικό διάστημα για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών.

•Ρύθμιση για την εξομάλυνση της λειτουργίας των Πολεοδομιών, με διαδημοτική και διαβαθμιδική συνεργασία με τη συνδρομή και της Περιφέρειας, ένα πάγιο αίτημα του τεχνικού κόσμου στα νησιά μας.

•Η δυνατότητα ειδικοί συνεργάτες των Δημάρχων να συντάσσουν τεχνικές μελέτες και τεύχη διαγωνισμών, ώστε να επιταχύνεται η παραγωγή έργου στους ΟΤΑ.

•Ρύθμιση για την αύξηση των αρμοδιοτήτων των Οικονομικών Επιτροπών σε Δήμους και Περιφέρειες για την μείωση των διαδικασιών της παραγωγής έργου στους ΟΤΑ.

•Ρύθμιση για την ωρίμανση έργων και την απορρόφηση αναπτυξιακών πόρων από τους ΟΤΑ.

Με τιμή,

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,16/10/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png