ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
1/2021
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γιώργος Μεσσάρης: Ιστορίες για κλάματα…

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2021 19:46

Το 2021 είναι μια σημαντική χρονιά για την ιστορία της πατρίδας μας αφού συμπληρώνονται 200 χρόνια από την απόφαση των Ελλήνων να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στην οθωμανική αυτοκρατορία για να ανακτήσουν την ελευθερία τους.

Θυμάμαι από τα μαθητικά μου χρόνια τη σημασία που έδινε το σχολείο στη διδασκαλία της Επανάστασης. Εγκωμίαζαν τους πρωτεργάτες της για την απόφασή τους να κηρύξουν την έναρξη του αγώνα αλλά και τους υποταγμένους ραγιάδες για τις θυσίες τους.

Δεν ήταν, όμως, μόνο ο δάσκαλος που με αίσθημα ευθύνης και καλώς νοούμενου πατριωτισμού πότιζε το δένδρο της γνώσης και συνάμα μας εμφυσούσε την αγάπη και το θαυμασμό προς αυτούς που έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Ήταν και η οικογένεια που έπαιζε το δικό της σημαντικό ρόλο. Ήταν ο παππούς


Περισσότερα...

 

Κώστας Βέργος: Ελευθερία έκφρασης και ρητορική προσβολής και μίσους

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2021 20:19

Τα όρια μεταξύ ελευθερίας έκφρασης και προστασίας δικαιωμάτων γίνονται πιο δυσδιάκριτα στην εποχή μας. Στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε δικαιώματα, περιστέλλουμε την ελευθερία της έκφρασης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την διακίνηση των ιδεών αλλά και των θεωριών συνωμοσίας, ρατσισμού και μίσους, θα αναφέρω δέκα παραδείγματα από την σύγχρονη ζωή. Τα όρια μεταξύ ελευθερίας έκφρασης και προστασίας δικαιωμάτων γίνονται πιο δυσδιάκριτα στην εποχή μας. Στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε δικαιώματα, περιστέλλουμε την ελευθερία της έκφρασης. Αλλά και στην προσπάθειά μας να υποστηρίξουμε την ελευθερία της έκφρασης, επιτρέπουμε στην ρητορική του μίσους να οργανώνει διωγμούς, ακόμη και γενοκτονίες.


Περισσότερα...

 

Ευρυδίκη Λειβαδά: Άλλη μια …πρωτοπόρα ιδέα της Επιτροπής για το 1821

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2021 20:18

Περισσότερα...

 

Λάμπης Γ. Κωνσταντινίδης : Ἡ Μοιραία Ἀπόκλισις Κάποιων Πολιτικῶν

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2021 17:54

Περισσότερα...

 

Λάμπης Κωνσταντινίδης: Περί Διαδόσεως τοῦ Κορωνηϊοῦ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2021 21:36

Παρακαλῶ ὃπως μοῦ ἐπιτρέψητε νά ἐκφράσω ἐπί τοῦ ὡς ἂνω θέματος - τῆς εὐκόλου Διαδόσεως τοῦ Κορωνηϊοῦ - κάποιας προσωπικάς ἀπόψεις.

Τό Πρόβλημα: Διαπιστώνεται ἀπό τάς παρατηρήσεις τῶν Εἰδικῶν Ἐπιδημιολόγων, ὃτι παρ’ ὃλα τά αὐστηρῶς λαμβανόμενα μέτρα (μάσκας, ἀποστάσεις, ἀποφυγήν συγχρωτισμοῦ, πλύσιμον χειρῶν, χρήσεως ἀντισηπτικῶν κτλ.) ἐν τούτοις παρατηρεῖται ὃτι παγκοσμίως ἡ διάδοσις τῆς Ἐπιδημίας τοῦ Κορωνηϊοῦ δέν ὑποχωρεῖ ἢ ὃπου ὑπάρχει κάποια βελτίωσις, αὓτη δέν εἶναι ἡ ἀναμενομένη.


Περισσότερα...

 
 

Λάμπης Κωνσταντινίδης: Ἓν Παλαιόν Ἂρθρον - Ὁ Μελλοντικός Κίνδυνος διά τήν Κύπρον.

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 05 Ιανουάριος 2021 17:45

Ἡ λυπηρά ἐξέλιξις τῶν πολιτικῶν θεμάτων τῆς Πατρίδος μας ἠνάγκασε τόν γράφοντα νά ἀνατρέξῃ εἰς παλαιά ἂρθρα του, τά ὁποῖα ἐδημοσιεύθησαν εἰς τήν ἒγκριτον ΑΛΗΘΕΙΑ πρό 16 ἐτῶν - ἢτοι μετά τό Δημοψήφισμα τοῦ 2004 καί τήν ἀτυχῆ ἀπόρριψιν ὑπό τῆς πλευρᾶς μας τοῦ προταθέντος ὑπό τῶν Ἡνωμένων Ἐθνῶν Συντάγματος διά Διζωνικήν Δικοινοτικήν Ὁμοσπονδίαν.

Κατωτέρω παρατίθενται κάποια ἀποσπάσματα τοῦ ἂρθρου, τό ὁποῖον ἐδημοσιεύθη τήν 15ην Νοεμβρίου, 2004, ὑπό τόν τίτλον: «Ὁ Μελλοντικός Κίνδυνος διά τήν Κύπρον τόν ὁποῖον παραβλέπομεν».


Περισσότερα...

 
 

Γιώργος Μεσσάρης: Επιθυμίες και όνειρα…

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 05 Ιανουάριος 2021 17:32

Ο άνθρωπος είναι γεμάτος επιθυμίες.

Επιθυμεί διακαώς πλούτο.

Επιθυμεί ακλόνητη υγεία.

Και, όμως, στην προσπάθειά του να αποκτήσει το πρώτο, χάνει το δεύτερο και όταν το αντιλαμβάνεται είναι, τις περισσότερες φορές, αργά. Πολύ αργά!

Αποκαλούμαστε νοήμονα όντα αλλά συνεχώς ψάχνω να βρω που στην ευχή έχει πάει αυτή η νοημοσύνη μας.

Πάντως η δική μου μεγάλη και… αναδρομική επιθυμία δεν έχει να κάνει με αποκτήσεις υλικών αγαθών. Το αντικείμενο της επιθυμίας μου έχει άυλη μορφή! Θα ήθελα να είχα πάει για ύπνο την 31η Δεκεμβρίου 2019 και να ξυπνούσα την 1η Ιανουαρίου 2021.


Περισσότερα...

 
 

Αντώνης Αργυρός: 2021 Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ- ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 28 Δεκέμβριος 2020 18:10

Ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες αδιάκρίτως και ιδίως εκείνοι πού έχουν ανάγκη την άμεση και δραστική παρέμβαση της. Σύμφωνα με τον Δείκτη Doing Business 2020 της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα είναι 146η σε σύνολο 190 χωρών, ως προς την ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης. Αποτελεί κοινό τόπο η ανάγκη για άμεση υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό και στην επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης με στόχο και προϋπόθεση την διασφάλιση της συνταγματικά κατοχυρωμένης Ανεξαρτησίας Της. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με πάγια νομολογία του, υποχρέωσε την Ελληνική Πολιτεία να λάβει νομοθετικά μέτρα με τούς νόμους ν 4055/12,4239/2014 και έτσι επιχειρήθηκε να συμμορφωθεί η Χώρα προς τις διεθνώς ανειλημμένες υποχρεώσεις της, οι οποίες απορρέουν από το Δίκαιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και το πρωταρχικό δικαίωμα σε ταχεία κι αποτελεσματική πρόσβαση στη δικαιοσύνη. Μάταιος κόπος και αυτή η προσπάθεια απέτυχε. Το πρόβλημα υπάρχει,διογκώνεται και απειλεί την λειτουργία του «Κράτους Δικαίου». Είναι μάταιο να μιλήσουμε για μια ακόμα φορά με αριθμούς και ν ’ακούσουμε θετικά και αρνητικά σχόλια. Η κατάσταση στην Ελληνική Δικαιοσύνη είναι δύσκολη. Ο Έλληνας πολίτης ταλαιπωρείται επί χρόνια να βρει το δίκιο του σε όλες τις διαδικασίες και για το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 255

leivada_banner copy.png