ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαφήμιση
1/2021
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΉΜΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ: Αδέσποτα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2021 11:47

Τα τελευταία χρόνια με την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία με τη φιλοζωϊκή ομάδα της Παλικής έχουμε πετύχει την εμφανή μείωση των αδέσποτων στην πόλη μας και αναμένοντας από το Υπουργείο Εσωτερικών την έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης του καταφυγίου αδέσποτων ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Δήμο μας πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων σε συνεργασία με την ΕΔΚΕ.

Για να υπάρξει όμως συνέχεια και ακόμη καλύτερες προοπτικές για την προστασία και περίθαλψη των αδέσποτων χρειάζεται η συμμετοχή όλων και η έμπρακτη στήριξη.


Περισσότερα...

 

Ρ. Κράτσα:Ύψιστη πρόκληση για το 2021 η διατήρηση της υγειονομικής ασφάλειας στα νησιά μας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2021 20:08

-Να παραμείνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υγειονομικά ασφαλής προορισμός και να συνεχίσει να φιγουράρει μεταξύ των πράσινων Περιφερειών στο επιδημιολογικό χάρτη της Ευρώπης, ήταν το αντικείμενο της κοινής έκτακτης συνεδρίασης για τα μέτρα πρόληψης του Covid19, που έγινε με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες

-Εντατικοποίηση ελέγχων σε λιανικό εμπόριο και λιμάνια, αλλά και συντονισμένες προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, στην πρώτη γραμμή των ενεργειών των αρμοδίων


Περισσότερα...

 

4 νέα Κέντρα Κοινότητας εντάχθηκαν στο Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2021 21:06

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Πρόκειται για κοινωνικές δομές που δημιουργούνται στους 4 νέους Δήμους της Περιφέρειας, δηλαδή τους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας και τους Δήμους Ληξουρίου και Σάμης Κεφαλλονιάς.

Τα Κέντρα Κοινότητας αυτά έρχονται να προστεθούν στα ήδη λειτουργούντα των 5 υφιστάμενων Δήμων.

Τα Κέντρα Κοινότητας χρηματοδοτούνται για 3 χρόνια και αποτελούν σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του κάθε Δήμου. Προτεραιότητα δίνεται στις ευπαθείς ομάδες (ΑμεΑ, Ρομά, κ.α.) ενώ παρέχεται ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες για την υποστήριξη, ενδυνάμωση κα ένταξή τους σε προγράμματα.

Ο προϋπολογισμός για την 3ετή λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας είναι 112.320€ για καθένα από τα Κ.Κ. των Δήμων Βόρειας, Νότιας Κέρκυρας και Σάμης Κεφαλλονιάς και 168.480€ για το Δήμο Ληξουρίου όπου θα λειτουργήσει και Παράρτημα Ρομα.


Περισσότερα...

 

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλλονιάς:

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2021 21:00

Η προηγούμενη χρονιά ήταν για όλες κι όλους διαφορετική, λόγω των συνθηκών που επικράτησαν εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού (COVID – 19). Φυσικά μια τέτοια κατάσταση δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τη δομή μας. Πρωταρχικό μέλημά μας ήταν και συνεχίζει να είναι η απρόσκοπτη λειτουργία της δομής μας, λαμβάνοντας πάντοτε ως γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Για το λόγο αυτό η δομή μας πήρε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για όλες τις ωφελούμενες γυναίκες και πολλές από τις δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης που είχαν προγραμματιστεί και αφορούσαν σε ανοιχτές εκδηλώσεις με κοινό, δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν.


Περισσότερα...

 

Κολχικίνη : Το φάρμακο που μειώνει κατά 44% τη θνητότητα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 24 Ιανουάριος 2021 19:12

Εθνικός Συντονιστής της μελέτης στην Ελλάδα ο Κεφαλλονίτης καθηγητής καρδιολογίας Σπύρος Δευτεραίος

Έλληνες ειδικοί εξηγούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με την κολχικίνη.

Το «πράσινο φως» για να μπει η κολχικίνη, ένα γνωστό και φθηνό καρδιολογικό φάρμακο, στο πρωτόκολλο θεραπειών από του στόματος σε ασθενείς με κοροναϊό, έδωσε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, μετά τα αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης, στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα.

Μειώνει κατά 44% την θνητότητα και κατά 25% τη νοσηλεία


Περισσότερα...

 
 

Η ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ Ε υ χ α ρ ι σ τ ε ί

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 23 Ιανουάριος 2021 20:22

Θερμά την επιχείρηση Ι. ΜΑΡΟΥΛΗ – Έτοιμο σκυρόδεμα , γιά την προσφορά του απαραίτητου υλικού γιά την επισκευή της ράμπας οχημάτων που όδηγεί στον χώρο στάθμευσης οχημάτων και στο καλοκαιρινό θεατράκι, που βρίκεται στη Πολιτιστική Λέσχη της, στον χώρο του πρώην Οικτροφείου της Λάσσης.

Επίσης ευχαριστεί το μέλος της Ανδρικής Χορωδίας του συλλόγου, ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΑΖΑΡΟΓΛΟΥ, που με προσωπική εργασία κατασκεύασε και ολοκλήρωσε την ράμπα.


Περισσότερα...

 
 

Χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης σε Άτομα με Αναπηρίες για το έτος 2021

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2021 19:33

Σας ενημερώνουμε ότι, η χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρίες, για το έτος 2021 θα ξεκινήσει στις 25 Ιανουαρίου 2021 και θα λήξει στις 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021.

Τα Δελτία Μετακίνησης (για τους μόνιμους κάτοικους του Νομού) θα χορηγούνται από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς (Μομφεράτου 30, Αργοστόλι), καθώς και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), με την προσκόμιση των κάτωθι δικαιολογητικών, ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ,:

1. Αίτηση η οποία υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο, τον κηδεμόνα του ή άλλο εξουσιοδοτημένο άτομο.


Περισσότερα...

 
 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΕΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2021 19:30

https://rantevou.kep.gov.gr

Η πλατφόρμα φυσικών ραντεβού ΚΕΠ βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και είναι διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα ΚΕΠ Δήμου Αργοστολίου. Οι Δήμοι που συμμετέχουν αρχικά είναι στο σύνολο έξι (06).


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 320

leivada_banner copy.png