ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ Ευρυδίκη Λειβαδά: Στον καπετάν Διονύση Αρβανιτάκη
Διαφήμιση
3/2021
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευρυδίκη Λειβαδά: Στον καπετάν Διονύση Αρβανιτάκη

ΕκτύπωσηE-mail

Ώρα σου καλή καπετάν Διονύση τώρα που ξεκίνησες το ταξίδι σου στην αχανή θάλασσα των ουρανών.

Ετούτοι οι καιροί δεν μου επέτρεψαν να έρθω να σε αποχαιρετήσω, όσο και να το επιθυμούσα. Πάντα θα σε θυμάμαι με αγάπη και σεβασμό και με γλυκειά πίκρα θα φτάνει στα αυτιά μου η φωνή σου.

Αντίο, λοιπόν, καπετάνιε. Έστω κι από μακριά δέξου τις ευχές μου για γαλήνια πορεία. Χάραξες ρότες χρόνια ολόκληρα. Μα, ετούτη εδώ τη ρότα δεν την ξέρεις. Κανείς δεν την ξέρει. Κανείς δεν άφησε ποτέ πίσω του σημάδια για τέτοιου είδους ρόδα ανέμων.


Μπουένος Άυρες, Ρίο, Οντέσσα, Αλεξάνδρεια, Σανγκάη: λιμάνια που έδεσες κάποτε. Έμειναν εδώ, το ίδιο πολύβουα, το ίδιο επικίνδυνα και σαγηνευτικά. Τώρα δένεις μόνο σε λιμάνια αγγέλων. Μοναχικοί οι δρόμοι του αόρατου -κατά πως λένε οι μύστες-. Μακριά από σειρήνες και συναρπαγές, από τέρατα ποικιλόμορφα που χρέος έχουν να αναχαιτίζουν τους τολμητές της θάλασσας.  Μακριά από τις άκριες των κυμάτων, εκεί όπου η θάλασσα αγγίζει τα σύννεφα κι αφήνει αρμύρα χαράσσοντας το δέρμα και κόβοντας την ανάσα. Μακριά κι από το απάνεμο λιμάνι σου, από την σύντροφο όλης της ζωής σου, που στο πλάι σου έμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή. Μακριά από τους γιούς και τα εγγόνια τα αγαπημένα. Όλοι ετούτοι πονάνε πολύ για το ξαφνικό φευγιό σου. Στάσου προστάτης τους από ψηλά. Όπως έκανες πάντα.

Ώρα σου καλή καπετάν Διονύση. Τώρα δεν θα γράφεις για τους Ιταλούς και την Κατοχή τους στο νησί. Ούτε για τον Πλέσσα και το σπουδαίο κατόρθωμά του. Ούτε για τους θριάμβους των άλλων ηρώων του Πολεμικού μας Ναυτικού και των πολεμιστών υπέρ της πατρίδας μας που σε στοίχειωναν και σου έδιναν ενέργεια και ζωτικότητα εφήβου. «Ζούσες» όλους αυτούς τους μεγάλους αγώνες κι οι μαχητές πάντα δίπλα σου έστεκαν ζωντανοί. Έτσι τους έβλεπες. Έτσι τους ήθελες.

Ώρα σου καλή καπετάν Διονύση. Την πλώρη σου δεν θα την απειλούν ύφαλοι. Κι ούτε καιροί θα χτυπούν τη μάσκα σου στις θάλασσες του ουρανού.

Καλό σου ταξίδι καπετάνιε.

30 Νοεμβρίου 2020

Ευρυδίκη Λειβαδά

leivada_banner copy.png